Ο μίμος Τάσος Γιαννόπουλος
Αφιέρωμα στον Τάσο Γιαννόπουλο.
Στο αφιέρωμα μου στον Νίκο Φέρμα, είχα γράψει ότι πολλά από τα αφιερώματα θα είναι σε ηθοποιούς που δεν ήταν πρωταγωνιστές, αλλά είχαν το ταλέντο να κλέψουν την παράσταση. Τα παραδείγματα; Πολλά.
Μετά το αφιέρωμα μου στον Νίκο Φέρμα, στη Μήτσι Κωνσταντάρα και στον Βαγγέλη Ιωαννίδη, επιστρέφω δυναμικά με αφιέρωμα στον μίμο του Ελληνικού κινηματογράφου. Τον Κίτσο άμα θέλετε.
Τον Τάσο Γιαννόπουλο.

Ήταν, όπως ανέφερα, ο Κίτσος και ένας από τους μεγαλύτερους μίμους. Φυσικά, μιλάω για τον Τάσο Γιαννόπουλο, τον ηθοποιό που έγινε γνωστός κυρίως από τους δεύτερους ρόλους του και από τους ρόλους ως δαιμόνιος επαρχιώτης που αναζητούσε μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Μεσσηνία το 1931 και από μικρός έδειξε ότι θα ακολουθούσε το επάγγελμα της υποκριτικής, κάτι που τον βοηθούσε και το γεγονός ότι είχε ταλέντο στις μιμήσεις, που του έδινε τη δυνατότητα να διασκεδάζει τους συμμαθητές του.
Έτσι, το 1958, έπαιξε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία 'Το κορίτσι της αμαρτίας', ενώ ένα χρόνο αργότερα πρωταγωνίστησε και στο θέατρο, ξεκινώντας έτσι την καριέρα του, που τον έκανε γνωστό ως ο επαρχιώτης που έρχεται στην Αθήνα για να βρει μια καλύτερη ζωή.

Πριν προχωρήσουμε, όμως, παρακάτω, πάμε να δούμε μια από τις σκηνές που ο ηθοποιός έκλεψε την παράσταση. Μια σκηνή από την ταινία 'Η σωφερίνα', με τον 'Γύλο' Βασίλη Αυλωνίτη:
Έτσι, ακολουθούμε τον 'τροχονόμο' Τάσο Γιαννόπουλο, και πάμε να μιλήσουμε για το ταλέντο του που έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω.
Για τις μιμήσεις.
Ο Κίτσος, ο μίμος του Ελληνικού κινηματογράφου
Τη δεκαετία του '60 έπαιξε σε μια σειρά ταινιών τον Κίτσο από τη Γαστούνη. Ταινίες όπως 'Έμπαινε Κίτσο', 'Ο Κίτσος και τα αδέλφια του' και πάει λέγοντας, είναι μια από τις 14 κωμωδίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, μένοντας γνωστός ως Κίτσος.
Ταινίες που το σενάριο τον ήθελαν να παντρεύεται την αγαπημένη του Ζέτα, την οποία υποδυόταν η σύζυγος του Λίζα Αλεξίου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.

Ο ηθοποιός, όπως αναφέρθηκε, ήταν και ένας τρομερός μίμος, ο οποίος πρόλαβε και έδειξε το ταλέντο του και σε αυτό το κομμάτι. Πιο συγκεκριμένα, ντούμπλαρε τη φωνή του Βασίλη Αυλωνίτη και του Νίκου Σταυρίδη στην ταινία "Μπαρμπα-Γιάννης Κανατάς", ενώ στην ταινία "Ο κάου-μπόϋς του Μεταξουργείου" ξεδιπλώνει το ταλέντο του στη μίμηση, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:
Και όπως ήδη ανέφερα, ο Τάσος Γιαννόπουλος πρόλαβε και ξεδίπλωσε το ταλέντο του, πριν τον πρόωρο θάνατό του.
Ο πρόωρος θάνατος
Στις 27 Αυγούστου 1977 εισήχθη σε κλινική της Κυψέλης με κίρρωση του ήπατος, με τον ηθοποιό να αφήνει την τελευταία του πνοή στις 8 Νοεμβρίου, σε ηλικία 46 ετών, και ενώ η καριέρα του βρισκόταν σε ανοδική τροχιά.
Μπορεί να έφυγε πρόωρα, όμως άφησε το στίγμα του στον Ελληνικό κινηματογράφο, όπου μέχρι και σήμερα τον θυμόμαστε ως Κίτσο, ο μίμος του Ελληνικού κινηματογράφου.

Αυτό ήταν, λοιπόν, το σημερινό μας αφιέρωμα! Μείνετε συντονισμένοι. Έρχονται όμορφα πράγματα στο blog. Στο blog της διπλανής πόρτας.